Αριστείδης Αδαμόπουλος: Γιατί ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε τον «παράγοντα» της Μπεκατώρου###

January 17, 2021


Ποια σχέση είχε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος με τον Νίκο Κακλαμανάκη στο παρελθόν;Είναι πραγματικά συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιονίκης μας και κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης, είχε …


Loading...


Ποια σχέση είχε ο Αριστείδης Αδαμόπουλος με τον Νίκο Κακλαμανάκη στο παρελθόν;

Είναι πραγματικά συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιονίκης μας και κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης, είχε καταγγείλει πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον Μάιο του 2020, τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, τον οποίο κατονομάζει η επίσης Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ως βι@στή της.

Η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη είναι επίσημη, καταγεγραμμένη με αριθμό πρωτοκόλλου και έγινε μάλιστα ενώπιον των μελών της ΕΟΕ.

Αφορούσε τη συνάντηση που έγινε με τα μέλη της ολυμπιακής επιτροπής τον περασμένο Μάιο, όπου και ο Νίκος Κακλαμανάκης δέχτηκε σφοδρή φραστική επίθεση από τον παράγοντα της ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, ο οποίος όμως είναι αυτός που κατονομάστηκε ως βι@στής, από την Σοφία Μπεκατώρου:

Ο κορυφαίος Έλληνας ιστιοπλόος Νίκος Κακλαμανάκης αναγκάστηκε να προσφύγει στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας μετά τη φραστική επίθεση που είχε δεχθεί από τον παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τον οποίον η Σοφία Μπεκατώρου, η ολυμπιονίκης μας, καταγγέλλει σήμερα ως τον βι@στή της.

Η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, ήταν ονομαστική, επίσημη και αφορούσε την φραστική επίθεση που δέχτηκε κατά την διάρκεια συνάντησης στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ)

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία που έγινε πριν από λίγους μήνες:

Η καταγγελία του Κακλαμανάκη για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο:

«Αθήνα, 29 Μαΐου 2020

Κύριοι,
Με την αναφορά μου αυτή σύμφωνα με τον Νόμο 4639/2019 μέρος Ε’ άρθρο 22, επιθυμώ να θέσω υπόψιν σας το παρακάτω περιστατικό:

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) συνάντηση με θέμα την οργάνωση της τελευταίας φάσης της προετοιμασίας των Ελλήνων ιστιοπλόων εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Την πρωτοβουλία για την διοργάνωσή της ανέλαβε ο Παύλος Καγιαλής Ολυμπιονίκης, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας και εκπρόσωπος των αθλητών στην ΕΟΕ. Συμμετείχαν οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας, είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη ήμουν εγώ και ο Βύρωνας Κοκκαλάνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπυρίδων Καπράλος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και εκπρόσωπός της στην ΕΟΕ Αριστείδης Αδαμόπουλος. Πλήρης κατάλογος των συμμετεχόντων στη συνάντηση επισυνάπτεται στην παρούσα.

Είκοσι ( 20’ ) λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησης, ήρθε η σειρά μου να μιλήσω. Μόλις ο κύριος Αριστείδης Αδαμόπουλος άκουσε τη φωνή μου, ρώτησε επιτακτικά και δυνατά «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ;».

Μόλις βεβαιώθηκε ότι όντως ήμουν εγώ, ύψωσε περισσότερο τον τόνο της φωνής του και επαναλαμβανόμενα φώναξε «ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ» αυξάνοντας συνεχώς την ένταση της φωνής του. Κατέληξε «ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΩΡΑ»

Ο κύριος Καπράλος με ερώτησε εάν έχω πει κλέφτη τον κύριο Αδαμόπουλο. Απάντησα ότι η συνάντηση δεν έχει στόχο να συζητήσουμε τις διαφορές καθενός από εμάς και είπα ότι εάν επιθυμείτε να αναφερθώ σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να κρατηθούν πρακτικά αυτής της συζήτησης ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτά που θα πω θα αποδεικνύονται με πιστότητα και ακρίβεια και δεν θα παραποιηθούν.

Ο κ. Καπράλος είπε ότι δεν κρατάνε πρακτικά στη συζήτηση οπότε θεώρησα ότι δεν έπρεπε να αναφερθώ σχετικά, αλλά διαμαρτυρήθηκα λέγοντας ότι υπό το καθεστώς αυτό δεν μπορώ να συμμετάσχω και δήλωσα πως ότι έγινε θα το επιβεβαιώσω μελλοντικά με μάρτυρες.

Ενώ ο επιθετικός τόνος του κύριου Αδαμόπουλου εντεινόταν και συνέχιζε με όλο αυτή την απαξιωτική υβριστική συμπεριφορά του απέναντί μου εις επήκοον όλων των συμμετεχόντων, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ζήτησε να αποχωρήσουμε από την τηλεδιάσκεψη αναφέροντας ότι η συμπεριφορά του κυρίου Αδαμόπουλου προς εμένα, τον προπονητή του, είναι ανεπίτρεπτη. Στη συνέχεια αποχωρήσαμε.

Είναι σαφές ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν απαράδεκτη και προσβλητική τόσο προς εμένα όσο και προς το σύνολο των αθλητών.
Η εν λόγω συμπεριφορά δεν είναι μεμονωμένη. Αποτελεί μέρος μιας γενικευμένης τόσο εις βάρος μου όσο και άλλων αθλητών απαξιωτικής συμπεριφοράς, όπως έχει ξανασυμβεί σε άλλες περιστάσεις, από μέρος της διοίκησης της ΕΙΟ.

Θεωρώ ότι το περιστατικό που περιγράφεται εδώ είναι πολύ σοβαρό και γι’ αυτό ζητάω την προστασία των θεσμών, καθώς τέτοιου είδους συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται κατηγορηματικά, διαφορετικά αναπαράγεται και κλιμακώνεται.

Οι αναφερόμενες πράξεις προσβάλουν το φίλαθλο πνεύμα, τα αγωνιστικά και αθλητικά ήθη και την αθλητική δεοντολογία ( άρθρο 22 παρ. ζ στοιχείο ):

– Συντελέστηκαν εντός της ΕΟΕ, το θεματοφύλακα των Ολυμπιακών αξιών στη χώρα μας.

– Συντελέστηκαν από τον εκπρόσωπο της Ε.Ι.Ο στην Ε.Ο.Ε., ο οποίος συμπεριφερόμενος με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί.

– Παραβιάζουν το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και το άρθρο 5 σε συνδυασμό με το άρθρο 16, αφού εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και εμποδίζει αναίτια την ειρηνική απόλαυση του δικαιώματος συμμετοχής στο αθλητικό γίγνεσθαι.

– Παραβιάζουν το άρθρο 2Β του Νέου Ευρωπαϊκού Αθλητικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προστατεύει ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ασφάλεια εκείνων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, απαγορεύοντας πρακτικές που τους κακοποιούν και υποβιβάζουν.

Αυτή η κατηγορία εμπίπτει στην αρμοδιότητα σας και αποτελεί την πιο σημαντική διαδικασία εντός της αθλητικής δικαιοσύνης για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων, αρμοδιότητα την οποία οι οικίες αθλητικές ομοσπονδίες δε διαθέτουν.

Η αναφερόμενη συμπεριφορά προσβάλλει έντονα εμένα και τους υπόλοιπους αθλητές και προπονητές αλλά και θεσμούς του αθλητισμού όπως είναι η ΕΙΟ και η ΕΟΕ και παραβιάζει κατάφωρα τους κανόνες της αθλητικής δεοντολογίας και ηθικής.

Ζητώ να εξεταστεί η καταγγελία μου χωρίς καθυστέρηση. Ζητώ τη στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας από τον Αριστείδη Αδαμόπουλου για τις ως άνω περιγραφόμενες πράξεις και την έκπτωση του από το αξίωμα μέλους Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. και μέλος αθλητικού Ομίλου.

Επιπλέον, καθώς ο κύριος Αριστείδης Αδαμόπουλος στο εν λόγω περιστατικό εκπροσωπούσε τη διοίκηση της ΕΙΟ, ζητώ επίσης να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τον Αντώνιο Δημητρακόπουλο, πρόεδρο της ΕΙΟ, την Ανδρονίκη Αναστασίου, νυν γενική γραμματέα της ΕΙΟ και τον Απόστολο Παπαθανασίου , τέως γενικό γραμματέα και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΟ, οι οποίοι τόσο στο επίμαχο γεγονός όσο και σε άλλα γεγονότα, παντελώς αδιαφορούν ή και έχουν συμπράξει με σκοπό να με προσβάλουν .

Το περιστατικό αυτό συνέβη παρουσία όλων των αθλητών της Ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας, οι οποίοι ήδη έχουν επιβεβαιώσει πλήρως τα γεγονότα και δηλώνουν μάρτυρες στην εξέλιξη της διαδικασίας.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Κακλαμανάκης

Συνημμένο:
Κατάλογος συμμετεχόντων στη συνάντηση

Όνομα

Σπυρίδων Καπράλος – Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.

Αριστείδης Αδαμόπουλος – Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Ε. , εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ο. στην Ε.Ο.Ε.

Γιώργος Σκλαβούνος – τεχνικός σύμβουλος της Ε.Ι.Ο.

Παύλος Καγιαλής – αθλητής Ολυμπιακής κλάσης 470

Βύρωνας Κοκκαλάνης – αθλητής Ολυμπιακής κλάσης της ιστιοσανίδας (RS:X)

Νικόλαος Κακλαμανάκης – προπονητής Ολυμπιακής κλάσης ιστιοσανίδας (RS:X), προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη

Βασιλεία Καραχάλιου – αθλήτρια Ολυμπιακής κλάσης Radial Laser

Μιχάλης Μηλαίος – προπονητής Ολυμπιακής κλάσης 470, προπονητής των Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη

Παναγιώτης Μάντης – αθλητής κλάσης 470

Γιάννης Μιτάκης – αθλητής κλάσης Finn

Θεοδωρής Πολυχρονίδης – προπονητής κλάσης Finn, προπονητής του Γιάννη Μιτάκη

Από τους ανωτέρω έχουν επιβεβαιώσει το γεγονός οι Παύλος Καγιαλής , Παναγιώτης Μάντης, Βασιλεία Καραχάλιου, Μιχάλης Μηλαίος, Βύρωνας Κοκκαλάνης.

Οι ανωτέρω αθλητές και προπονητής δηλώνουν μάρτυρες της καταγγελίας».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.