Νέο επίδομα 1.040 ευρώ! Έτσι θα το πάρετε

October 10, 2019


Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Άνεργοι αναμένεται να οδηγηθούν στην αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, ένα από αυτά τα προγράμματα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αναμένεται να προσφερθούν περίπου 250 θ…


Loading...


Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Άνεργοι αναμένεται να οδηγηθούν στην αγορά εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, ένα από αυτά τα προγράμματα απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αναμένεται να προσφερθούν περίπου 250 θέσεις ενός έτους. Επίσης, οι άνεργοι πολίτες αναμένεται να απασχοληθούν σε φορείς του Δημοσίου.

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: Τα βασικά σημεία
Ηλικίες: 22-39 ετών
Απολαβές: Για ΤΕ 990 ευρώ, ενώ για ΠΕ 1.040 ευρώ.

Οι πολίτες έχουν σχηματίσει «ουρά» έξω από τον ΟΑΕΔ!

Ποια επιπλέον προγράμματα θα προχωρήσουν

1. Συμβάσεις έως επτά μήνες θα προσφερθούν από δύο νέα προγράμματα. Οι δράσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Όσον αφορά τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, που είναι διοικητής του οργανισμού, ο ίδιος ανέφερε πως τα προγράμματα θα έχουν να κάνουν με άνεργους 18 ετών μέχρι 30 ετών. Από εκεί και πέρα, αναμένεται να προσφερθούν τριακόσιες θέσεις, που θα είναι με επιδότηση. Το νέο προσωπικό αναμένεται να δουλέψει σε φορείς, τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

2. Θα προσφερθούν 35.000 θέσεις σε δήμους, φορείς και περιφέρειες. Αυτές, θα αφορούν άνεργους μεγάλης ηλικίας. Ο διοικητής του οργανισμού ανέφερε επίσης πως ο ΟΑΕΔ σχεδιάζει ήδη το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Αυτό θα έχει να κάνει με έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές. Μάλιστα, πρόκειται να «τρέξει», έπειτα από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

3. Επιπλέον, αναμένονται προσλήψεις 2.000 ανέργων, οι οποίοι θα είναι ηλικίας 55 έως 67 ετών. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό θα γίνει σε διάστημα 12 μηνών και θα έχει ανώτατο όριο επιδότησης τα 600 ευρώ.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.